Dostupna knjiga saopštenja sa medjunarodne BELISSIMA konferencije

Knjiga saopštenja sa sa medjunarodne BELISSIMA konferencije “Future Science With Metre-Class Telescopes” održane u Beogradu od 18. do 21.  septembra 2012. dostupna je ovde (pdf fajl). Knjiga (ISBN:  978-86-80019-61-1) će biti objavljena u seriji Publikacija Astronomske opservatorije (br. 92, videti koricu ispod) iz Beograda posle postupka javne nabavke. Urednici knjige su Srdjan Samurović, Branislav Vukotić and Miroslav Mićić.

 


Korica knjige (dizajn Attila Cseki)

 

SAOPŠTENJA AIS3: SRBIJA-ITALIJA

Saopštenja sa Radionice (Workshop) Asocijacije italijanskih i srpskih naučnika i istraživača (Associazione Italiani e Serbi Scienziati e Studiosi, AIS3) održane od 25. do 26. juna 2012. u zgradi Rektorata Beogradskog univerziteta nedavno su izašla iz štampe.

Knjiga je dostupna ovde

Medju prilozima se nalazi i tekst koordinatora projekta BELISSIMA Dr Srdjan Samurovića i direktora Astronomske opservatorije, Dr Zorana Kneževića u kome se predstavljene aktivnosti projekta BELISSIMA.

Informacija o ovom skupu dostupna je ovde.

 


Poslednja izmena u sredu, 15 maja 2013 12:14
 

 

BELISSIMA i Astronomska opservatorija u “Danici” za 2013. godinu



U izdanju Vukove zadužbine iz Beograda izašao je srpski narodni ilustrovani kalendar “Danica” za 2013. godinu. Ovo je 20. godište nove serije ove publikacije koja se distribuira u zemlji (između ostalog dobijaju je biblioteke svih škola u Srbiji) i inostranstvu.

U okviru sekcije “Astronomija” objavljen je tekst “125 godina Astronomske opservatorije iz Beograda” koordinatora projekta BELISSIMA Dr Srdjana Samurovića u kome je prikazana kratka istorija jedne od naših najstarijih i najuglednijih naučnih institucija. Takodje, ukratko je prikazan i rad koji saradnici Opservatorije trenutno obavljaju. Prikazane su i aktivnosti projekta BELISSIMA vezane za nabavku teleskopa “Milanković” koji će biti važan za budući rad Opservatorije.

 

 

Poslednja izmena u sredu, 15 maja 2013 11:21
 

BELISSIMA konferencija: poziv za radove

Izašao je poziv za radove sa medjunarodne BELISSIMA konferencije (Future Science With Metre-Class Telescopes).

Tekst poziva je na engleskim stranicama projekta BELISSIMA ovde.

 

 

BELISSIMA TV emisija (druga epizoda)


Druga BELISSIMA TV emisija je dostupna ovde.

 

 

 

 


Page 8 of 18