Saopštenja sa  medjunarodne BELISSIMA konferencije indeksirana na ADS-u

 

Knjiga saopštenja (Proceedings) sa  medjunarodne BELISSIMA konferencije "Future Science With Metre-Class Telescopes" održane u Beogradu od  18. do 21. septembra 2012. godine (ISBN:  978-86-80019-61-1) indeksirana je na  SAO/NASA Astrophysics Data System. Link je dostupan ovde.

 

Pojedinačna saopštenja sa konferencije dostupna su na  sajtu Publikacija Astronomske opservatorije iz Beograda ovde.

 

Projekat BELISSIMA se zahvaljuje Dr. Bojanu Arbutini, pomoćniku urednika Serbian Astronomical Journal-a, na njegovoj pomoći.

 

Originalna vest: 02. jun 2014.

Poslednja izmena u ponedeljak, 15 juna 2015 11:38
 

BELISSIMA predstavljena na Horizon 2020 sajtu

 

Projekat BELISSIMA predstavljen je nedavno na sajtu programa Horizon 2020. Horizon 2020 je najveći program Evropske unije posvećen istraživanju i inovacijama: cilj je da se osigura da Evropa obavlja vrhunska naučna i tehnološka istraživanja, kao i ukidanje prepreka inovacijama u cilju olakšavanja problema pred kojima se naše društvo danas nalazi.

 

Priča o projektu BELISSIMA dostupna je ovde. Priče o ostalim zanimljivim projektima nalaze se ovde.

 

Poslednja izmena u sredu, 28 maja 2014 09:40
 

 

SARADNJA SA OMANOM

Astronomska opservatorija iz Beograda (AOB) je nedavno potpisala dokument o saradnji sa Univerzitetom Sultan Qaboos (SQU) iz Omana. Potpisani sporazum predvidja partnerstvo i multidisciplinarnu saradnju izmedju naučnika sa obe naučne institucije. Projekti koji će biti realizovani uključuju razvoj softvera za fotometrijsku analizu u realnom vremenu, razvoj materijala za obuku studenata u oblasti posmatračke astronomije, kao i tehnike za obradu i analizu posmatračkog materijala.

Grčki astronom, Dr. Zach Ioannou, profesor na Odseku za fiziku sa SQU, inače saradnik projekta BELISSMA inicirao je zajedno sa  Dr. Milanom Bogosavljevićem, naučnim saradnikom AOB, upravnikom Astronomske stanice Viodojevica i učesnikom projekta BELISSIMA, pripremu i potpisivanje dokumenta vezanog za ovo medjunarodno partnerstvo.

Informacija o ovoj saradnji nedavno je objavljena na sajtu  Times of Oman, najstarijih i vodećih dnevnih novina na engleskom u Omanu. Tekst je dostupan ovde.

Informacija o saradnji sa Omanom pojavila se i u online izdanju Oman Observer-a i takodje u studentskom časopisu Horizon (pdf fajl, videti str. 7).

 

Originalna vest: 13/11/2013

Ažurirano: 04/12/2013

 

 

Poslednja izmena u sredu, 04 decembara 2013 10:43
 

Štampana knjiga saopštenja sa medjunarodne BELISSIMA konferencije

Upravo je završena štampa knjige saopštenja sa medjunarodne BELISSIMA konferencije “Future Science With Metre-Class Telescopes” održane u Beogradu od 18. do 21.  septembra 2012 (ISBN:  978-86-80019-61-1). Knjiga je dostupna u biblioteci Astronomske opservatorije, a primerci će biti poslati učesnicima konferencije, kao i uobičajenim primaocima materijala koje štampa Astronomska opsevatorija iz Beograda.

 

Originalna vest: 28/10/2013

Poslednja izmena u petak, 20 decembara 2013 09:23
 

Štampan multimedijalni BELISSIMA DVD

 

Nedavno je završeno štampanje multimedijalnog DVD-a projekta BELISSIMA koji će biti distribuiran u zemlji i svetu. Primerci su dostupni kod koordinatora projekta BELISSIMA.

 

Vest o ovom izdanju, kao i sadržaj diska dostupni su ovde.

 


Page 6 of 18