RADIONICA: Medjunarodni programi saradnje -- Uspešna implementacija FP7 projekata

Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja su u saradnji sa ACCESS programom organizacije GIZ iz Nemačke organizovali su od 31. oktobra do 1. novembra 2012. u prostorijama Kluba poslanika u Beogradu radionicu "Medjunarodni programi saradnje -- Uspešna implementacija FP7 projekata". Program radionice je dostupan ovde, a prezentacije su dostupne ovde.

 

Projekat BELISSIMA bio je jedan od dva FP7 projekata koji su bili predstavljeni kao "Case study" i predstavio ga je koordinator, dr Srdjan Samurović.

 

 

Poslednja izmena u četvrtak, 08 novembara 2012 10:49
 

DOLAZAK M.Sc. MILICE MIĆIĆ NA AOB

U okviru Radnog paketa 1 (“Pripreme i unapredjenje Astronomske Opservatorije Beograd”) projekta BELISSIMA od 1. novembra 2012. na AOB zaposlena je M.Sc. Milica Mićić. Diplomirala je kao student generacije u junu 2008. godine na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a u decembru iste godine odbranila je i master rad. Trenutno završava doktorske studiije na Institutu za Teorijsku Astrofiziku pri nemačkom Univerzitetu u Hajdelbergu (odbrana doktorske disertacije je zakazana za Januar 2013). Tokom svojih studija sticala je znanje i istraživačko iskustvo kroz višemesečne posete i naučne projekte na poznatim svestkim institutima kao što su "Space Teleskope Science Institute" u Baltimoru (SAD), "Dark Cosmology Institute" u Kopenhagenu (Danska) i "Kapteyn Astronomical Institute" u Groningenu (Holandija).

M.Sc. Milica Mićić je ekspert za numeričke astrofizičke simulacije u oblasti formiranja masivnih zvezda i molekulskih oblaka, sa posebnim osvrtom na uticaj hemijskih procesa na dinamiku gasa. M.Sc. Mićić je takođe i ekspert za astronomsku obradu i vizuelizaciju podataka. Njen rad predstavlja novu oblast za srpsku astronomiju koja kod nas do sada nije znatno razvijana i koja zahteva dalje usavršavanje i razvoj velikih kompjuterskih sistema. Kao takav, njen rad će biti od velikog značaja za projekat BELISSIMA i uopšte Astronomsku opservatoriju Beograd.

 

BELISSIMA: Success Story

 

Nedavno se na sajtu Evropske komisije pojavila priča o projektu BELISSIMA. Tekst je dostupan ovde.

 

 

BELISSIMA TV emisija

 

Prva BELISSIMA TV emisija je dostupna ovde.

 

 

Poslednja izmena u ponedeljak, 22 oktobara 2012 10:08
 


Page 11 of 22