SAOPŠTENJA AIS3: SRBIJA-ITALIJA

Saopštenja sa Radionice (Workshop) Asocijacije italijanskih i srpskih naučnika i istraživača (Associazione Italiani e Serbi Scienziati e Studiosi, AIS3) održane od 25. do 26. juna 2012. u zgradi Rektorata Beogradskog univerziteta nedavno su izašla iz štampe.

Knjiga je dostupna ovde

Medju prilozima se nalazi i tekst koordinatora projekta BELISSIMA Dr Srdjan Samurovića i direktora Astronomske opservatorije, Dr Zorana Kneževića u kome se predstavljene aktivnosti projekta BELISSIMA.

Informacija o ovom skupu dostupna je ovde.

 


Poslednja izmena u sredu, 15 maja 2013 12:14
 

 

BELISSIMA i Astronomska opservatorija u “Danici” za 2013. godinu



U izdanju Vukove zadužbine iz Beograda izašao je srpski narodni ilustrovani kalendar “Danica” za 2013. godinu. Ovo je 20. godište nove serije ove publikacije koja se distribuira u zemlji (između ostalog dobijaju je biblioteke svih škola u Srbiji) i inostranstvu.

U okviru sekcije “Astronomija” objavljen je tekst “125 godina Astronomske opservatorije iz Beograda” koordinatora projekta BELISSIMA Dr Srdjana Samurovića u kome je prikazana kratka istorija jedne od naših najstarijih i najuglednijih naučnih institucija. Takodje, ukratko je prikazan i rad koji saradnici Opservatorije trenutno obavljaju. Prikazane su i aktivnosti projekta BELISSIMA vezane za nabavku teleskopa “Milanković” koji će biti važan za budući rad Opservatorije.

 

 

Poslednja izmena u sredu, 15 maja 2013 11:21
 

BELISSIMA konferencija: poziv za radove

Izašao je poziv za radove sa medjunarodne BELISSIMA konferencije (Future Science With Metre-Class Telescopes).

Tekst poziva je na engleskim stranicama projekta BELISSIMA ovde.

 

 

BELISSIMA TV emisija (druga epizoda)


Druga BELISSIMA TV emisija je dostupna ovde.

 

 

 

 


Page 10 of 22