BELISSIMA multimedijalni DVD

Projekat BELISSIMA je nedavno završio rad na multimedijalnom DVD-u koji sadrži različite materijale u video, audio, foto i tekst formatima. Ovaj disk je napravljen za MS Windows operativni sistem, ali moguće je koristititi ga i pod Linux-om (pod Wine-om). Autor diska je Milan Stojanović sa Astronomske opservatorije. Kopije diska biće štampane uskoro posle postupka javne nabavke. ISO fajl (podeljen u 8 rar arhiva) koji može da se iskoristiti kako bi se ovaj disk narezao nalazi se u nastavku. Disk je takodje moguće dobiti od koordinatora projekta BELISSIMA.

Korica DVD-a

Poslednja izmena u četvrtak, 04 jula 2013 15:59
 

BELISSIMA TV emisije (3. i 4. epizoda)

Treća i četvrta epizoda TV programa projekta BELISSIMA, “Budućnost srpske astronomije” koje prikazuju veliku medjunarodnu BELISSIMA konferenciju održanu u septembru 2012. godine u Beogradu su dostupne za preuzimanje.

Dostupne su dve verzije svake epizode (svaka epizoda ima oko 600 mb u avi formatu):

Epizoda 3 (srpski titlovi, engleski titlovi)

Epizoda 4 (srpski titlovi, engleski titlovi)

 

 


Poslednja izmena u sredu, 03 jula 2013 12:00
 

 

Produžen projekat BELISSIMA

Projekat BELISSIMA je produžen za dve godine: trajanje projekta je 60 meseci što znači da će projekat BELISSIMA biti završen 30. juna 2015. Razlog za produženje je obezbedjivanje dovoljno vremena za završavanje postupka nabavke i montriranja teleskopa klase 1.50 m na planini Vidojevica.

Rukovodstvo projekta BELISSIMA se najtoplije zahvaljuje “Project officer”-ima projekta BELISSIMA Dr. Stefanu Weiers-u (u periodu juli 2010 - mart 2013) i Dr. Grzegorz Ambroziewicz-u (od marta 2013) na njihovoj pomoći i razumevanju.

Poslednja izmena u ponedeljak, 01 jula 2013 12:33
 

 

Dostupna knjiga saopštenja sa medjunarodne BELISSIMA konferencije

Knjiga saopštenja sa sa medjunarodne BELISSIMA konferencije “Future Science With Metre-Class Telescopes” održane u Beogradu od 18. do 21.  septembra 2012. dostupna je ovde (pdf fajl). Knjiga (ISBN:  978-86-80019-61-1) će biti objavljena u seriji Publikacija Astronomske opservatorije (br. 92, videti koricu ispod) iz Beograda posle postupka javne nabavke. Urednici knjige su Srdjan Samurović, Branislav Vukotić and Miroslav Mićić.

 


Korica knjige (dizajn Attila Cseki)

 


Page 9 of 22