BELISSIMA: drugo produženje


Projekat BELISSIMA zvanično je od strane Evropske komisije produžen za godinu dana: trajanje projekta je sada 72 meseca što znači da će projekat biti završen 30. juna 2016. godine. Razlog za ovo produženje je kašnjenje isporuke glavnog ogledala prečnika 1.40 m za teleskop koji će biti montiran na Astronomskoj stanici Vidojevica.

Rukovodstvo projekta BELISSIMA se  zahvaljuje “Project officer”-u projekta BELISSIMA Dr. Grzegorz Ambroziewicz-u kao i “Head of Unit"-a Dr. Dimitri Corpakis-u iz Evropske komisije na njihovoj pomoći i razumevanju.

Rukovodstvo projekta BELISSIMA se takodje  zahvaljuje Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, i to posebno, dr Aleksandru Beliću, državnom sekretaru, dr Viktoru Nedoviću, pomoćniku ministra za medjunarodnu saradnju i evropske integracije i gospodji Željki Dukić, višem savetniku i koordinatoru za FP7 i H2020 u Sektoru za međunarodnu saradnju i evropske integracije. Takodje, rukovodstvo se zahvaljuje dr Antunu Balažu, predsedniku Upravnog odbora Astronomske opservatorije na njegovoj pomoći oko drugog produženja projekta BELISSIMA.

Sun Aug 16 12:48:47 CEST 2015

Poslednja izmena u ponedeljak, 17 avgusta 2015 07:37